Dilema Musim Cuti

Salam semua…….

Semua orang akan merasai cuti panjang esp students…..In UNI, cuti akan lebih panjang kerana musim Summer & Winter…..Persoalannya, nak buat apa dengan masa yang panjang tu ???

Maka, before cuti, macam2 resolusi yang dibuat spt :

1- Family holiday

2-Makan tido makan tido balik

3-Ni bagi yang nerdy-beli buku2 banyak dan habiskan baca

4- Entahla, sek bagi cuti, maka JUST CUTI JE!! (Yg jenis ni mmg hampeh)

Well, it is ok ape kite nak buat, IT IS YOUR CHOICE…Tapi alangkah ruginya jika cuti itu dihabiskan dengan makan dan tido..Binatang pun buat bende itu, makanya xkan lah kita nak behave macam diorg pulak kan? Kasar bunyinya, tp org Melayu ni mmg kena kasar sikit, baru jalan….THAT THE REALITY!!

Tentang cuti den, sebabkan this is our first cuti sejak jadi pelajar MANIPAL UNI, maka den n the geng telah plan melancong ke sebelah utara INDIA…Depa dok kate India kotor, ITU BETOL….Depa kate India busuk hancing, ITU BETOL…Depa kata India PANAS, COP2, Itu cuma separuh kawasan je…The fact ialah INDIA ADA SNOW!!!!

Xcaya….PERCAYALAH….Den masa mula2 pun xcaya, tp dah kuasa ALLAH, Kun Fayakun…Nak cerita pasal travel ni sebulan pun xhabis kerana ada macam2 untuk diceritakan..So apa kate kita start dengan MUMBAI..Home of Bollywood

Mumbai ni lebih kepada KeyEll klu di Malaysia. Yg menarik tentang Mumbai ialah sistem Metro mereka yg jadi trademark filem Slumdog Millionaire…Jaiho Jaiho Jaiho…Kitorg just 1 hari, jadi xbanyak tempat yg sempat shoot..Antara landmarks yg sempat kami pergi ialah

1- Gateway of India & Taj Hotel

2-Elephanta Islands & Caves

3-Haji Ali Mosque- Ni mmg khurafat habis!!

4- Shopping sekitar Jalan ??(xingat nama)

5- Hard Rock Cafe Mumbai

Banyakkan? Siyesly, Mumbai sangat cantik sebab banyak peninggalan kolonial British…Even Double Decker Bus yang popular di kota London pun ada di Mumbai, rase la macam pgi UK sikit, hihi…Untuk makanan halal di Mumbai, banyak terdapat berdekatan dengan Allana House. Kebanyakan tourist spot boleh sampai dgn just walk atau auto rickshaw. Klu nak jumpa SRK, boleh mimpi je la sbb die selalu outstation..HAHA…

Rasenye setakat itu je…nanti gambar2 den upload….Salam…Hoola

Advertisements

My First Time

Salam semuo…Apa habaq!!

Alhamdulillah, setelah lamo den diamkan diri, mako arini terhasillah satu belog eden punyo. Ini semuo adalah rezeki dan jugo kurniaanNYO kek kito semuo…Nikmat mato, tingo, idung, Macam2 ado. Setelah pulang dari berjalan xtontu pasal di bumi India ni, bnyk yg den nk kongsi ngan uolls semua. Syukur di atas rezeki dan kesihatan yg baik semasa perjalanan selamo 15 hari.Puh, lamo tuuu..nak buek camno, bumi India ni bosa sangek.

Bayangkanlah, klu den nak balik Malaysia dari India nak belon bosi amik mado 3 jam, tp dari tompek den nak poi New Delhi pun amik maso yg samo, so den rase ekau boleh bayangkan botapo bosa ngan India ni..Haha

Xpo2..eden tau ekau sumo xpakar dalam Geografi, dulu time cikgu ajar pun den tido, so samo level la kito. Dan sobab ni forst time den buek blog..mako smpi sini jo la post pertamo den. Ni den
solitkan sokali gambar2 den yg cun2, manola taw ado antara ekau kojo Utusan ko, tup2 boleh kuar Salam Perantau, hehe….

image

Salam….with love from India